ke 20.09.2017 14.00 - 16.05

Iltapäiväleffa: Jäniksen vuosi

Espoon kulttuurikeskus - Kulttuuriaukio 2 02100 Espoo


Suomi 1977
Ohjaaja: Risto Jarva
Pääosissa: Antti Litja, Juha Kandolin, Kauko Helovirta, Kosti Klemelä, Markku Huhtamo, Paavo Hukkinen
Kesto 2 h 3 min
K7

Risto Jarvan viimeiseksi jääneen elokuvan päähenkilö on turhautunut mainosmies Kaarlo Vatanen, joka kesäisellä työmatkallaan löytää loukkaantuneen jäniksenpoikasen. Vatanen päättää olla palaamatta kotiin ja lähtee jäniksen kanssa kiertämään Suomea. Arto Paasilinnan romaaniin pohjautuva, aikanaan valtaisan suosion saavuttanut elokuva osui ajan hermoon kuvatessaan ihmisen kaipuuta luonnon helmaan vastapainona työelämän ja ihmissuhteiden oravanpyörälle. Edelleen ajankohtainen elokuva onnistui kiteyttämään jotain oleellista suomalaisesta mentaliteetista ja sen upea kuvaus, josta vastasi Jarvan hovikuvaaja Antti Peippo, on ylistyslaulu suomalaiselle luonnolle.

Elokuva on osa Suomen tarina elokuvan kertomana -sarjaa, joka kuuluu Suomi100-juhlavuoden ohjelmaan. Sarja tuo valkokankaalle itsenäisen Suomen tärkeitä ja kiinnostavia tapahtumia ja ilmiöitä kotimaisten elokuvahelmien kautta. Elokuvien lisäksi luvassa on monipuolista oheisohjelmaa esitysten yhteydessä sekä kirjastoissa. Katso tarkka ohjelma www.espoo.fi/suomentarina.

Oheisohjelma:

Esityksessä vieraana näyttelijä Eija Pokkinen, äänisuunnittelija Timo Linnasalo ja kuvaaja Erkki Peltomaa.

Nainen ja yhteiskunta – vai mies ja metsä?
FM, tutkija ja ohjelmakoordinaattori Tytti Rantanen luennoi Risto Jarvan elokuvien naiskuvasta Tapiolan kirjastossa (Kulttuuriaukio 2) ti 19.9. klo 18.00.

Kulttuurikeskuksen nuottiparvella näyttely Jäniksen vuosi -elokuvan kuvauksista 11.–24.9.2017.

Oheisohjelma on toteutettu yhteistyössä Risto Jarva -seuran kanssa.

Tapahtumapaikka
Espoon kulttuurikeskus, Louhisali
Tapahtumajärjestäjä
Espoon kulttuurikeskus
Hinta
Vapaa pääsy