ti 11.04.2017 11.00 - ke 28.02.2018 16.00

Eläimellistä menoa Glimsissä

Espoon kaupunginmuseo - Glimsintie 1

Talomuseo Glimsin erikoisnäyttely #eläimetespoossa kertoo ihmisten ja eläinten suhteesta ennen ja nyt. Miksi eläimet ovat aina olleet meille niin tärkeitä?

Ihmiselämä perustuu rinnakkaiseloon eläinten kanssa. Eläimet ovat olleet ihmisille läpi historian elintärkeä apu ja voimavara. Eläimet ovat merkinneet ihmisille raaka-aineita ja voimanlähteitä, mutta samalla ne ovat olleet meille tärkeitä kumppaneita.

Viimeisen sadan vuoden kuluessa eläinten ja ihmisten suhteessa on tapahtunut valtava muutos. Nykypäivän Espoossa lemmikit ovat lehmiä tutumpi näky. Tätä muutosta tarkastellaan #eläimetespoossa -näyttelyssä kaupunginmuseon kokoelmista poimittujen kuvien ja esineistön avulla.

Näyttely ja siihen liittyvä ohjelmisto tehdään yhteistyössä espoolaisten kanssa. Mukana ovat esimerkiksi Bembölen koulun oppilaat. Näyttelyn aikana museon ohjelmassa on eläinaiheisia opastuksia ja lemmikkilelu-työpajoja, sekä tähtivieraina tunnettuja espoolaisia eläinpersoonia. Osasta eläinaiheista ohjelmaa vastaa Glimsin 4H-kotieläinpiha, joka järjestää museoalueen kävijöille ohjattuja laidunvierailuja.

Kutsumme kaikki mukaan kertomaan eläimistä Espoossa! Voit jakaa omat eläinkuvasi instagramissa tunnisteella #eläimetespoossa, jolloin ne pääsevät osaksi näyttelyä.

Aukioloajat

Kesäkaudella (2.5.-31.8.)
ti–pe klo 10–17
la–su klo 11–17

Talvikaudella (1.9. -30.4.)
ti-pe 10 - 16
su 11 - 16

 

Tapahtumapaikka
Talomuseo Glims, Glimsintie 1
Hinta
Museon pääsylippu 4/3 €
Keskiviikkoisin vapaa sisäänpääsy!