la 22.04.2017 15.00 - 16.13

KannuKino: Neljä elementtiä - maa, vesi, ilma, tuli

KannuKino, Kannusali - Kannusillankatu 4

Suomi 2016
Ohjaus: Natalie Halla
Pääosissa: Philipp Halla, Johanna Nordblad, Pako Rivas, Georg Zagler
Kesto: 1 h 13 min
K7

Useita laadukkaita ja katsojamenestykseksi nousseita luontoaiheisia elokuvia tuottaneen MRP Matila Röhr Productionsin dokumenttielokuva on matka neljään klassiseen elementtiin elokuvan neljän päähenkilön kautta. Elokuvan päähenkilöt edustavat jokainen omaa elementtiään ja ovat omien elementtiensä intohimoisimpia kokijoita. Suomalaisella vapaasukeltaja Johanna Nordbladilla on hallussaan maailmanennätys vapaasukeltamisessa jään alla. Itävaltalainen geologi Georg Zagler on kartoittanut Euroopan suurinta luolaverkostoa Untersbergin sisällä ja osallistunut vaikeisiin pelastustehtäviin syvissä luolissa. Tuli-elementtiä edustaa espanjalainen katastrofialueiden pelastus- ja palomies Pako Rivas. Itävaltalainen base-hyppääjä ja varjoliitäjä Philipp Halla edustaa ilmaa. Näille ihmisille äärimmäiset olosuhteet ovat arkipäivän työmaa. Ihmisten pelastaminen tulipaloista, maanjäristyksistä tai muista luonnonkatastrofeista on kutsumusammatti, jolla on elämää suurempi merkitys. Elokuvan neljän päähenkilön unohtumattomat tarinat kertovat ystävyydestä ja unelmista, syntymästä ja kuolemasta. Ihmisistä äärimmäisten kokemusten ja suoritusten takana.

Neljä elementtiä – maa, vesi, ilma, tuli vie katsojat klassisten elementtien kautta äärimmäisten kokemusten kulissien taakse. Seuraamme näiden elementtien intohimoisimpien kokijoiden elämää oman elementtinsä sisällä ja sen ulkopuolella. Jokainen päähenkilöistä on omassa elementissään maailman parhaimmistoa ja heidän arkensa on äärimmäisistä tilanteista selviytymistä. Elokuva ei ole extreme-seikkailu vaan vielä suurempi seikkailu päähenkilöiden elämään, intohimoihin, pelkoihin, rakkauteen ja menettämiseen. Jalustalle nostettujen patsaiden takana on ihminen.

Elokuvan päähenkilöt:

VESI / JOHANNA NORDBLAD, suomalainen vapaasukeltaja, taiteilija ja graafikko. Maailman parhaita naisvapaasukeltajia, jolla myös maailmanennätys vapaasukeltamisessa jään alla.

TULI / PAKO RIVAS, espanjalainen pelastus- ja palomies, joka toimii vapaaehtoisena pelastajana katastrofialueilla sekä mm. Välimerellä pakolaisia avustavana pelastajana.

ILMA / PHILIPP HALLA, itävaltalainen base-hyppääjä, speed gliding specialisti sekä keksijä/yrittäjä.

MAA / GEORG ZAGLER, itävaltalainen geologi ja luolatutkija sekä luolapelastaja. Kartoittanut Euroopan suurinta luolaverkostoa Untersbergin sisällä ja osallistunut vaikeisiin pelastustehtäviin syvissä luolissa

Tapahtumapaikka
Kannusali, KannuKino
Hinta
Liput alkaen 7 € Lippupiste, 7 € ovelta.