pe 28.04.2017 19.00 - 22.15

Yemen Blues, Helsinki-Cotonou Ensemble

Sellosali - Soittoniekanaukio 1 A

Pe 28.4. klo 19

"Naurettavan karismaattiseksi" laulajaksi tituleerattu Ravid Kahalani johtaa erästä tämän hetken mielenkiintoisimmista etnomusiikkiyhtyeistä. Yemen Blues on kiehuva keitos Lähi-idän ja Länsi-Afrikan rytmejä, jazzia, funkia, soulia ja muinaista arabialaista rituaalilaulua. Kuluneen viiden vuoden aikana yhtye on tehnyt yli 300 keikkaa esiintyen useilla maailman tunnetuimmista musiikkitapahtumista kuten Roskilde, Womex World Expo sekä New Yorkin GlobalFEST. Yemen Bluesin edellisestä Suomen vierailusta on kulunut pian viisi vuotta, joten tämä keikka kannattaa jokaisen rytmimusiikkidiggarin laittaa kalenteriin.

"Quite simply, it’s one of the most exciting bands in world music right now”
– Time Out Chicago

"Yemen Blues is a band that must be on your radar, regardless of your preference for genre." – DownbeatHelsinki-Cotonou Ensemble (HCE) on helsinkiläisen kitaristi Janne Halosen ja beniniläisen lyömäsoittaja ja laulaja Noël Saïzonoun luotsaama yhtye, jonka musiikki on suoraan tanssisuoneen iskevä yhdistelmä beniniläisiä Voodoo -uskonnosta ammentavia perinnerytmejä, afrobeatia, jazzia, funkkia ja hip-hoppia. Helsingin Sanomat totesi uusimman levyn julkaisukeikan arviossa olevansa jo hieman huolissaan HCE:n maailmalla kasvavasta maineesta, sillä kotimaan konsertit saattavat olla kohta harvinaista herkkua.

Yhtye sai alkunsa vuonna 2012 Guineanlahden rannalla, Beninissä. Suomalaisista ja paikallisista ammattimuusikoista koottu ryhmä soitti kolme menestyksekästä konserttia ja äänitti esikoisalbuminsa maan suurimmassa kaupungissa Cotonoussa. Debyttialbumi "Beaucoup De Piment!" julkaistiin Suomessa vuonna 2013, ja yhtye teki 19 esiintymistä kattaneen kiertueen. Tämän jälkeen HCE on julkaissut toisen studiolevyn sekä syksyllä 2016 ilmestyneen livelevyn ”The Road Is Long”. Takana on myös iso joukko toinen toistaan huikeampia festivaali- ja klubikeikkoja yli kymmenessä maassa.

"Nykyään Suomessa on aika monta afrikkalaista musiikkia esittävää yhtyettä, mutta mikään niistä ei taida pärjätä Helsinki-Cotonoulle. Parhaimmillaan se on elävänä."
– Harri Römpötti, Helsingin Sanomat

Kesto 3 h 15 min, sis. väliajan
Liput alkaen 25/20 € Lippupiste
Järj. Espoo Big Band ry

Tapahtuma kuuluu Kaikukortin piiriin

Tapahtumapaikka
Sellosali