to 30.03.2017 16.00 - 17.25

Tuntematon emäntä

KannuKino, Kannusali - Kannusillankatu 4


Suomen naiset uurastivat kotirintamalla

Suomi 2011
Ohjaus ja käsikirjoitus: Elina Kivihalme
Kuvaus: Jouko Seppälä
1 h 19 min
S

Tuntematon emäntä on dokumenttielokuva suuresta selviytymistarinasta. Se kertoo niistä elinehdoista, joiden varassa maaseudulla asuneet äitimme ja isoäitimme ponnistelivat sotavuosina 1939-45. He pitivät yllä maanviljelystä, karjanhoitoa, puuhuoltoa sekä metsätöitä. Samalla he huolehtivat lapsista ja vanhuksista. Lisäksi maatiloille asutettiin emäntien ruokittavaksi kaupungeista sotaa pakoon tulleet ihmiset sekä Karjalasta, Porkkalasta ja Lapista tulleet evakot. Tuntematon emäntä etsii vastausta kysymykseen miten sota-ajan naiset pärjäsivät – miten ihmeessä he jaksoivat?

Esityksen yhteydessä Tuomarilan Marttojen järjestämät pula-ajan kahvit.

HUOM! Ennakkotiedoista poiketen ohjaaja Elina Kivihalme ei valitettavasti pääsekään vieraaksi esitykseen. Esityksen pohjustaa Maria Lehtonen.

Vapaa pääsy.

Elokuva on osa Suomen tarina elokuvan kertomana -sarjaa, joka kuuluu itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaan. Sarja tuo valkokankaille itsenäisen Suomen tärkeitä ja kiinnostavia tapahtumia ja ilmiöitä kotimaisten elokuvahelmien kautta. Erityishuomion kohteena ovat naisten tarinat. Elokuvien lisäksi luvassa monipuolista oheisohjelmaa esitysten yhteydessä ja kirjastoissa. Katso tarkka ohjelma www.espoo.fi/suomentarina.

Lisätietoja elokuvasta

Tapahtumapaikka
Kannusali, KannuKino
Tapahtumajärjestäjä
Tapahtuma- ja kulttuuripalvelut
Hinta
Vapaa pääsy.