ke 20.03.2019 18.30 - 20.16

KannuKinon Kuukauden ilmaisnäytös: Suffragette

KannuKino, Kannusali - Kannusillankatu 4

Keväällä KannuKinon Kuukauden ilmaisnäytökset liittyvät erilaisiin teemapäiviin ja -vuosiin. Ti 19.3. vietetään Minna Canthin ja tasa-arvon päivää. Sen kunniaksi nähdään KannuKinossa ke 20.3. elokuva Suffragette, joka kertoo naisten äänioikeuden puolesta taistelleista naispuolisista aktivisteista, suffrageteista. Vaikka tapahtumat sijoittuvat 1900-luvun alkuun, elokuva on edelleen hyvin ajankohtainen.

Suffragette
UK 2015
Ohjaus: Sarah Gavron
Pääosissa: Carey Mulligan, Anne-Marie Duff, Helena Bonham Carter, Meryl Streep, Ben Whishaw
Kesto: 1 h 46 min
K12
Suomenkieliset tekstit

Ylistetty brittielokuva kertoo brittiläisten suffragettien eli naisten äänioikeutta ajaneen naisasialiikkeen toiminnasta 1910-luvun Britanniassa. Maailman muuttaminen vaatii äärimmäisiä keinoja, ja niitä nämä naiset eivät epäröi käyttää.

Elokuvan pääroolissa loistaa Carey Mulligan (Inside Llewyn Davis, Drive). Hän on peloton ja oikeudentajuinen Maud, josta tulee nousevan naisliikkeen kantava voima.

Abi Morganin (Rautarouva, Shame) käsikirjoittama ja Sarah Gavronin ohjaaman elokuvan muissa keskeisissä rooleissa nähdään joukko huippunäyttelijöitä: Oscar-voittaja Meryl Streep, Anne-Marie Duff, Helena Bonham Carter, Ben Whishaw ja Brendan Gleeson.

Vapaa pääsy!

Tapahtumapaikka
Kannusali, KannuKino