pe 15.03.2019 19.00 - 20.30

Ihminen!-monologi

Karatalo - Kotkatie 4

Venla- ja Jussi-palkitun Tommi Erosen uusi, kotimainen monologi IHMINEN! sai kantaesityksensä Teatteri Jurkassa helmikuussa 2017. IHMINEN! kertoo yksinäisyydestä ja maiseman jämähtämisestä. Kiivaasta idealistisesta halusta ymmärtää, kasvaa ja kokea. Pohjattomasta tarpeesta nauttia tasapainosta ja koskemattomuudesta.

Monologin keskiössä seisoo setämiesten ikoni, Tommi. Tommilla on viiltävä harmonian nälkä, vahva utopia onnellisuudesta ja tykyttävä pelko omasta kuolevaisuudesta. Self help -oppaiden sivuilla kaikki vaikuttaa helpon yksinkertaiselta ja elämäntapa-guruilla tuntuu olevan vastaukset kaikkeen. Tommi kuitenkin rämpii itsensä etsimisen suossa – siellä pysyen. Mikään ei tunnu käyvän helposti, onni ei tartu hanskaan vaikka kuinka huitoisi.

IHMINEN! on tilinpäätös. Se on elegia kypsymättömyydelle ja osattomuudelle. Se tutkii omaa napaa. Se on toipilaan huuto HopLopissa. Ennen kaikkea kyse on kuitenkin komediasta, ja esityksessä onkin näkyvissä stand up-koomikkona tunnetun ohjaaja Ilari Johanssonin kädenjälki:

"Tämä ei ole mikään psykologinen itsetutkielma. Tämä on iloista havainnointia, jossa asioihin tartutaan tässä ja nyt. Ollaan höveleitä, aura auki avoimuuteen!"

Roolissa: Tommi Eronen
Ohjaus: Ilari Johansson
Käsikirjoitus: Tommi Eronen
Valo- ja ääni-suunnittelu: Saku Kaukiainen

Kesto noin 1,5 h (ilman väliaikaa). 

Tapahtumapaikka
Karatalo
Tapahtumajärjestäjä
Tapahtuma- ja kulttuuripalvelut / Karatalo<br>
<br>
Hinta
Liput 11 € + toimitusmaksu (alk. 1 €) Lippupiste, 12 € ovelta.