la 15.12.2018 10.00 - 14.00

Unelmalauantai: JOULUKORTTELI

Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurora - Järvenperäntie 1-3

Joulukortteli on varsinainen joulutouhupäivä. Salaisia ja varsin tärkeitä jouluhommia puuhaillaan Taidetalossa ja Auroran pihamaalla. Pajoissa voi luoda itse uniikkeja lahjaylläreitä ja Meijeri Marketista löytyy joululahjaideoita käsityöläisten myyntipisteistä. Meijerin salin täyttää jouluinen pianomusiikki.

JOULUPAJATUKSET klo 10-14

Talviunimaja

Työpajassa rakennetaan luonnonmateriaaleista ja kierrätysmateriaaleista pieniä majoja pienten metsän eläinten talviunia varten. Puuha tapahtuu ulkona.
Pajatonttuna: Seikkailutaidekoulu Verna Kuntsi ja Satu Sipilä

Minimakramee -paja 

Joululahjapajassa valmistuu kauniita seinäryijyjä monikäyttöisellä makrametekniikalla. Solmeillaan suloinen lahja pukinkonttiin! Materiaalit paikanpäältä!

Pajatonttuna: Concreatives / tekstiilimuotoilijat Johanna Lauhiala ja Maria Tolvanen

Tontut piilosilla

Voihan hyrskyn myrskyn! Auroran korttelissa ovat tontut juosseet ja vilisseet ympäriinsä ja siinä touhussa ovat tonttulakit tippuneet sinne ja tänne. Löydätkö seikkailijoiden lakit?

Pajatonttuna: tekstiilitaiteilija Greta Muuri

Tonttuovi – joulun satua

Tonttuovipajalla valmistetaan vaneripohjaa koristelemalla tonttuovia, joiden valmistuksessa vain mielikuvitus on rajana. Tonttuovi on pieni miniatyyriovi, joka laitetaan seinän viereen sopivalle paikalle. Ovesta pikkuiset tontut pääsevät sisälle kurkkimaan kilttejä lapsia ja aikuisiakin. Se on joulun satua!

Pajatonttuna: Käsityö- ja muotoilukoulu Helmi

Joulu-ROBO

Heijastimia hämäriin iltoihin! Rakennetaan elektroninen huopaheijastin. Työpaja sopii kaikenikäisille lapsille yhdessä aikuisen kanssa. Kesto noin 30-40 min.

Pajatonttuna: Käsityökoulu Robotti

Joulukorttelin ohjelmaan on vapaa pääsy!

***

Jouluinen Unelmakahvila -Meijeri

Herkut käteismaksulla. Kahvilan toteuttaa Olarin Martat.

***

Meijeri Market! Nappaa pukinkonttiin käsityöläisten myyjäisistä pikkulahjat ja pussukat..

Tapahtumapaikka
Lasten kulttuurikeskus Aurora