ke 17.10.2018 14.00 - 15.45

Iltapäiväleffa: Ikitie

Espoon kulttuurikeskus - Kulttuuriaukio 2 02100 Espoo


Ikitie
Suomi 2017
Ohjaaja: AJ Annila 
Pääosissa: Tommi Korpela, Sidse Babett Knudsen, Ville Virtanen, Jonna Järnefelt, Eedit Patrakka, Rosa Salomaa, Hannu-Pekka Björkman, Emmi Parviainen, Helen Söderqvist, Sampo Sarkola, Antti Virmavirta, Irina Björklund, Jarkko Niemi
Käsikirjoitus: AJ Annilla, Antti Tuuri
Tuotanto: Ilkka Matila, Martin Person
Ensi-ilta: 15.9.2017
Kesto: 1 h 43 min
Ikäsuositus: K-16
 
Vapaus on taivaan ja helvetin tuolla puolen

Jussi Ketola haetaan yöllä kotoaan ja kuljetetaan mustien autojen kyydissä itärajan pintaan. Rajalla Ketola aiotaan ampua, mutta hän pääsee livahtamaan murhaajiltaan ja juoksee yli rajan Neuvostoliiton puolelle.

Rajan takana Neuvostoliiton valtiollinen poliisi, NKVD, antaa hänelle uuden henkilöllisyyden, työpaikan kolhoosista ja järjestää uuden vaimon. Yhdessä vapaaehtoisesti Karjalaan saapuneiden amerikkalaisten kanssa Ketola rakentaa työläisten paratiisia. Stalinin vainojen myötä paratiisi muuttuu helvetiksi, jossa Ketola mieluummin ottaisi kuulan kalloonsa kuin eläisi, mutta kuolemaapa hänelle ei sallita.

Hän näkee ja kokee asioita, joita ei tosiksi uskoisi elleivät ne niitä olisi.

Ikitie on Antti Tuurin menestysromaaniin pohjautuva, AJ Annilan ohjaama ja Ilkka Matilan tuottama elokuva vaietusta historiasta. Elokuva oli osa Suomi 100 -juhlavuoden 2017 ohjelmaa ja se voitti useita Jussi-palkintoja (mm. paras ohjaus, nais- ja miessivuosat Sidse Babett Knudsen, Hannu-Pekka Björkman).

Katso elokuvan traileri


Kuva: Andres Teiss © Matila Röhr Productions

Tapahtumapaikka
Espoon kulttuurikeskus, Louhisali
Tapahtumajärjestäjä
Espoon kulttuurikeskus
Hinta
Liput 6,50 € + toimitusmaksu