pe 16.03.2018 19.00 - 21.00

Syyssonaatti

Espoon Kaupunginteatteri - Revontulentie 8

Legendaarisen Ingmar Bergmanin Syyssonaatti-elokuvan käsikirjoituksen on suomentanut Jukka-Pekka Pajunen ja näyttämölle dramatisoinut ja ohjannut Pasi Lampela.

Lampelan ohjauksessa nähdään upea kaarti näyttelijöitä: Satu Silvo, Leena Pöysti, Carl-Kristian Rundman ja Ulla Raitio.

Mitä tahansa Eva miettii kutsuessaan äitinsä Charlotten luokseen seitsemän vuoden tauon jälkeen, hän ei voi kuvitella millainen heidän kohtaamisestaan muodostuu.

Eva elää miehensä ja sisarensa kanssa syrjäisessä pappilassa ja etsii edelleen itseään. Charlotte on menestynyt konserttipianisti, joka on uhrannut kaiken uralleen. Kun Charlotte saapuu kaikki vanhat jännitteet Evan ja hänen välillään nousevat pintaan. Kahden eri tavoilla voimakkaan ja haavoittuvan naisen yöllisestä välienselvittelystä kehittyy draama, josta kumpikaan ei selviä täysin ehjin nahoin.

Mutta löytyykö totuus? Ja kenen totuus se on, kenen totuus voittaa? Vapauttaako se vai jääkö jäljelle vain syvenevä yksinäisyys ja syyllisyys? Olemmeko vastuussa menneisyydestämme? Onko anteeksianto mahdollista, uskallammeko muuttua?

Syyssonaatti on tunnistettava ja väkevä esitys äidistä ja tyttärestä, ihmisistä, jotka ovat yhtä ristiriitaisia kuin rakastettavia, ja kysymyksistä, jotka ovat pelottavia mutta väistämättömiä.

Syyssonaatti perustuu legendaarisen ruotsalaisen teatteri- ja elokuvaohjaajan Ingmar Bergmanin samannimiseen elokuvaan, jonka tähtinä loistivat Ingrid Bergman ja Liv Ullmann.

Presented by arrangement with Josef Weinberger Limited, London, on behalf of the Ingmar Bergman Foundation.

Tapahtumapaikka
Espoon Kaupunginteatteri, Revontulihalli
Hinta
Liput Lippupisteestä toimituskuluineen alk. 41,50 / 38,50 € / 20,50 € tai teatterin lipputoimistosta p. 09 4393 388 peruslippu 38 €, eläkeläiset 35 €, opiskelijat ja työttömät 18 €.

Opettajille ja kasvattajille

Hinta ryhmille:

Lukiolaisryhmäliput 10 € / oppilas, opettaja maksutta.

Esitykseen liittyy lukiolaisryhmille suunnattu oppimateriaalipaketti ja draamatyöpaja. Työpaja on liput ostaneille koululaisryhmille maksuton. Työpajan kesto on noin 1,5 h ja ne pidetään kouluilla työpajaohjaajan ja osallistuvan ryhmän aikataulujen mukaan.

Ryhmäliput ja työpajavaraukset: ilana.sella@espoonteatteri.fi tai p. (09) 4393 5524