la 13.01.2018 19.00 - 21.00

Tuomari Nurmio: Helvetin ja taivaan välissä (LOPPUUNMYYTY)

Espoon kulttuurikeskus - Kulttuuriaukio 2 02100 Espoo


​Tummanpuhuvista helsinkiläistarinoistaan parhaiten tunnettu runonlaulaja esittää muitakin puolia laajasta tuotannostaan pelkistetyssä ja väkevässä alkumuodossaan. Helvetin ja taivaan välissä on kuin lauluista koostuva mutkainen matka, jota myös elämäksi kutsutaan. Jokaisen pienen ihmisen on kuljettava se läpi, ja säilyäkseen järjissään on etsittävä elämän tarkoitusta sekä maailman ääristä että oman päänsä sisältä. ”On hienoa päästä kerrankin esittämään lauluja, joita ei kannata hukuttaa kapakoiden meteliin.”

Tuomari Nurmio on täynnä paradokseja: korkeakirjallinen kapakkasoittaja, perfektionisti ja boheemi, lakimieheksi opiskellut katupoika Kalliosta, stadin slangin taitaja, joka on kotonaan Pohjanmaan puukkojunkkareiden maailmassa. Omaperäinen ja alkuvoimainen kitaransoittaja, joka voi tarvittaessa myös heittäytyä solistiksi tulkitsemaan iskelmää tai tangoa. Tuomari voi olla ankara ja sarkastinen Dumari, mutta myös lohdun ja rakkauden sanoilla on hänen laulukirjoissaan paikkansa.

Dumari on paitsi suomalaisen rockmusiikin keskeisimpiä biisintekijöitä ja taustavaikuttajia, myös eräs uudistumiskykyisimmistä esiintyjistä. Vuonna 1979 alkaneen uransa aikana Tuomari Nurmio on julkaissut 19 studioalbumia ja parisataa laulua. Kriitikoiden klassikkoluokkaan nostamien julkaisujen, palkintojen, tunnustusten lista on pitkä. Hän on myös ainoa rockmuusikko jolle on myönnetty Eino Leinon kirjallisuuspalkinto.

Kesto n. 2 h (väliaika)

Café Louhen ovet avataan klo 18.30.

Esteetön sisäänkäynti Louhisaliin, salissa kahvilapalvelut.

Tapahtuma kuuluu Kaikukortin piiriin.

Tapahtumapaikka
Espoon kulttuurikeskus, Louhisali
Tapahtumajärjestäjä
Espoon kulttuurikeskus
Hinta
Liput toimituskuluineen alk. 25 €