la 14.10.2017 11.00 - 17.00

Espoossa viljellään tulevaisuuden ruokaa

Näyttelykeskus WeeGee - Ahertajantie 5

Espoon kaupunkitapahtumat ja Etelä-Tapiolan lukio ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tarkoituksena on perehtyä hyönteisten kasvattamiseen osana tulevaisuuden ruokatrendien tutkimista ja ruokatapahtumien kehittämistä. Kaupunki on investoinut merikontissa sijaitsevaan sirkkojen kasvatusjärjestelmään ja Etelä-Tapiolan lukion opiskelijat ovat kasvattaneet sirkkoja elokuusta alkaen.

Ensimmäisen “sadonkorjuun” aika on nyt käsillä, ja kaupunkilaiset kutsutaan tutustumaan tulevaisuuden ruokaan. Sirkkakontti ja sirkkakioski avautuvat yleisölle ensimmäistä kertaa Näyttelykeskus WeeGeen pihamaalla lauantaina 14. lokakuuta klo 11-17. 

Sirkkakontissa voi vierailla koko päivän ajan. Etelä-Tapiolan lukiolaiset ja EntoCuben nuoret yrittäjät kertovat sirkankasvatuksesta. Konttiin mahtuu kerrallaan vain muutama henkilö, joten sirkkojen elämää voi seurata myös viereisessä Ilmiö-tilassa livevideolta koko tapahtuman ajan. Kontin vieressä avautuu pop up -sirkkakioski, josta saa espoolaisen villiruokaan erikoistuneen kokki Ossi Palonevan loihtimia hyönteisherkkuja ja lukion hyönteisyrittäjien sirkoista tuottamiaan proteiinirikkaita välipalapatukoita niin kauan kuin maisteluannoksia riittää. Sirkkaherkkuja voi myös ostaa kotiin mukaan.

Sirkkatapahtuman yhteydessä voi vierailla Näyttelykeskus WeeGeessä, jossa järjestetään samaan aikaan suosittu Play it Again! -pelitapahtuma. Sisäänpääsy pelitapahtumaan WeeGeen pääsylipun hinnalla.

Sirkkakontti on Espoon kaupunkitapahtumien, Näyttelykeskus WeeGeen, Etelä-Tapiolan lukion, EntoCube Oy:n ja Suomi 100 Espoon yhteinen Suomi 100 -juhlavuoden teko.

Tapahtumapaikka
Näyttelykeskus WeeGeen piha-alue ja Studio ilmiö
Hinta
Vapaa pääsy