Suomen muotoilukasvatusseura

Body

Suomu


Suomen muotoilukasvatusseura Suomu ry tuottaa tammikuusta 2018 alkaen yhteistyössä Näyttelykeskus WeeGeen kanssa muotoilukasvatusta edistäviä ohjelmia, kursseja ja koulutuksia Espoossa. Suomu Mutku Maker Space WeeGee toimii Näyttelykeskus WeeGeen pajatiloissa talon oikeassa päädyssä.

SuoMu perustettiin vuonna 2013 edistämään muotoilukasvatuksen käyttöä. SuoMun toiminnassa on mukana eri alojen muotoilijoita, opettajia, kädentaitajia sekä kulttuuri-, viestintä- ja markkinointialan tekijöitä. Suomun ohjaajat ja Muotoilulähettiläät ovat muotoilijoita ja muotoilua ammatissaan käyttäviä eri alojen toimijoita. SuoMu tuottaa opetus- ja tapahtumasisältöjä sekä tototeuttaa yhteistyössä opetus- ja kulttuurialan toimijoiden kanssa muotoilutapahtumia, projekteja, seminaareja ja tilaisuuksia, jotka pyrkivät lisäämään muotoiluajattelua arjessa. 

Lue lisää: Suomun kotisivut

Kevään 2018 aikana Suomu toteuttaa Suomu Mutku Maker Space WeeGeessä muun muassa seuraavia yleisölle avoimia ja ilmaisia sisältöjä:

Ompeluseura

Ompeluseuran idea on yksinkertainen: tarjolla on ompelukoneet ja saumurit, osaavaa ohjausta, kankaita, alan kirjoja ja lehtiä sekä kaavoja ja tarvikkeita kävijöiden käyttöön. Ompeluseura ja yhdessä tekeminen innostaa suunnittelemaan ja toteuttamaan omia ompeluprojekteja tai vihdoinkin viimeistelemään kesken jääneen projektin, lyhentämään vaatekappaleen, korjaamaan rikki menneen rakkaan vaatteen tai kokeilemaan rohkeasti jotain ihan uutta. Ompeluseura toimii WeeGeen tilassa kuukausittain luoden avoimen ja ilmaisen tapahtuma-alueen. Kaikki käsityö, kaavoittaminen ja tekeminen on listalla. Myös kankaanpainanta onnistuu, mutta varauduthan omilla materiaaleilla. Lue lisää: Ompeluseura Facebookissa.

La 17.2. klo 12-16
La 17.3. klo 12-16 (Museofestaripäivä)
La 21.4. klo 12-16
La 19.5. klo 12-16
La 16.6. klo 12-16
 

Suomun Mutku Maker Space WeeGee -tilan avajaiset

La 17.3. klo 11-17

Suomen Muotoilukasvatusseura Suomu ry avaa uuden kotipesänsä Näyttelykeskus WeeGeessä. Tule kurkistamaan! Lue lisää: Avajaistapahtuma Facebookissa
 

SUCH WOW! - tornitaloja ja pilvenpiirtäjiä Lasten museofestareilla

La-su 17.-18.3. klo 11-17

Suomun fantastisessa tornityöpajassa kurotellaan korkeuksiin ja luodaan rohkeaa urbaania maisemaa! Suositusikä on 7 vuodesta ylöspäin, nuoremmat voivat osallistua vanhempien kanssa. Paja toteutetaan WeeGeen Lasten museofestareiden yhteydessä. Lue lisää: Lasten museofestarit Facebookissa